Ha mort una altra persona ingressada a les unitats d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu, a Manresa, a causa de la covid-19. És la número dinou d'aquesta segona onada de l'epidèmia. En total, a Sant Andreu han perdut la vida 83 persones des de l'inici de la crisi sanitària. L'altra cara de la moneda és que en dos dies el centre assistencial ha passat de tenir 79 a 68 ingressats a les unitats d'aïllament, onze persones menys.

Sant Andreu, que tracta pacients especialment fràgils, ha registrat quatre víctimes mortals la darrera setmana.

A data d’avui, dijous 26 de novembre, hi ha 68 persones ingressades a les unitats d'aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19 de l'Hospital de Sant Andreu.

Dimarts hi havia 79 persones ingressades i dimecres hi havia 70 a les unitats d’aïllament. En un dia, 2 persones que havien donat positiu han donat negatiu i 1 persona ingressada ha donat positiu i ha estat traslladada a una unitat d’aïllament per covid-19.

Les dades acumulades a les unitats d’aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són:

  • Xifra acumulada d’ingressos: 126
  • Xifra acumulada d’altes: 24 (5 a residència i 19 a casa).
  • Xifra acumulada de defuncions: 19
  • Xifra de persones ’negativitzades’: 15

L’Hospital de Sant Andreu és un centre d’atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l’hospital d’aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d’allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d’edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.