La dissenyadora manresana Paula Terra ha guanyat el premi de plata a les Medalles ADI 2020 pel projecte Dröp, un tractament no invasiu per a la diabetis tipus 1 que ja li ha fet guanyar abans altres guardons. Es tracta del guardó amb més prestigi i trajectòria del nostre país en la disciplina del disseny industrial i, per tant, significa entrar a la galeria dels grans noms del disseny del país.

Ara, l´objectiu de Terra és materialitzar el seu prototip en un producte funcional que pugui satisfer les necessitats dels seus usuaris i millorar la qualitat de vida de les persones amb diabetis.

Les Medalles ADI premien els projectes de fi de grau, postgrau o màster dels joves dissenyadors formats recentment en els centres educatius espanyols. Creat el 1976, neix amb l´objectiu de contribuir a establir ponts d´unió entre l´àmbit acadèmic i el món industrial. S´hi han fet 1.783 presentacions de 37 països diferents, 100 de les quals han estat seleccionades per a la fase final. Dotze han quedat finalistes; Terra ha obtingut el segon lloc. Els guanyadors s´han fet públics en la cerimònia de lliurament dels Premis ADI, aquesta setmana, que s´ha dut a terme en directe per streaming per primera vegada.

Els criteris per seleccionar-lo han estat «la perspectiva internacional i el pensament múltiple transversal i el potencial pel desenvolupament futur del disseny i el seu valor comercial».

Dröp és una solució mèdica formada per tres dispositius (tecnologia portable, App i injector d´insulina) que permet gestionar i simplificar el tractament de la diabetis de forma senzilla, agradable i propera a l´usuari.