La Fundació Althaia de Manresa va comunicar ahir una nova defunció que s´afegeix a les sis que hi va haver a Sant Andreu entre dimecres i diumenge. Són set víctimes mortals en una setmana i una prova dolorosament eloqüent de l´afectació que continua tenint l´epidèmia als centres assistencials de la ciutat.

Althaia suma amb la d´ahir 196 víctimes mortals a causa de la pandèmia que sumades a les 87 que hi ha hagut a Sant Andreu -23 de les quals en la segona onada epidèmica- suposen un total de 283 morts per covid-19.

La cara positiva de les dades setmanals és un descens de 44 ingressats per covid.

Ahir, entre Althaia i Sant Andreu sumaven 124 ingressats a causa de l´epidèmia, un volum que continua sent molt important.

Hi havia 63 ingressats per covid-19 a Althaia -6 menys que dimarts passat- i 61 a Sant Andreu, 18 menys que fa set dies.

Com es pot apreciar la reducció més important d´ingressats s´ha produït a l´Hospital de Sant Andreu.

La xifra acumulada d´altes s´ha engruixit en 35 més durant la darrera setmana, 27 més a Althaia i les altres 8 a Sant Andreu. En total, entre els dos centres assistencials han donat 1.475 altes.

Set morts en una setmana, 35 altes més i una reducció de 44 persones ingressades -però encara en queden 124- són dades que mostren l´abast de l´afectació hospitalària de l´epidèmia en aquests moments.

Malgrat que el nombre d´ingressats és menor que els 156 que es van comptabilitzar fa dues setmanes i hi ha una constatada tendència a la baixa no es pot baixar la guàrdia ni per excés de confiança ni per cansament.

Dilluns hi havia 63 persones ingressades a les unitats d´aïllament de l´Hospital de Sant Andreu.

Ahir, una persona va rebre l´alta a domicili i una altra va deixar de donar positiu de coronavirus.

Les dades acumulades a les unitats d´aïllament de l´Hospital de Sant Andreu des del 15 d´octubre son 130 ingressos; 29 altes, de les quals 5 cap a residència, 23 a casa i 1 alta hospitalària; 17 pacients han passat de ser positius a negatius i hi ha hagut 23 defuncions.

Sant Andreu és un centre d´atenció intermèdia que actualment dona cobertura a l´hospital d´aguts de la Fundació Althaia.