Malgrat que «el mal és irreparable, demanarem que es reposi el camí de l´itinerari i es replanti en els llocs més afectats». És una de les accions que anuncia que portarà a a terme Meandre, associació per a la preservació del patrimoni natural del Manresa i el Pla de Bages, quant a la tala «desmesurada» d´arbres històrics en un bosc de ribera de la riera de Rajadell que va denunciar aquest cap de setmana que s´havia produït.

Després de les primeres accions que va emprendre, ha informat que «hem presentat denúncia dels fets al Servei de Protecció de la Natura (Seprona)» amb l´objectiu de «saber si hi ha permisos i si hi ha delicte ecològic», i que «l´Ajuntament de Manresa s´ha compromès a demanar informació sobre els fets a l´Ajuntament de Rajadell». Explica que «la propietat va fer aturar la tala el divendres 29 de novembre», que «no tenim resposta, encara, de la avaluació dels agents forestals ni de l´ACA» i que «la tala indiscriminada s´hauria fet perquè a qui mena la terra li molestaven els arbres, la majoria roures d´entre 30 i 70 anys i en un dels itineraris de natura més valuosos del Bages».

Ha explicat que «en el futur més immediat, les entitats preservacionistes del Bages treballarem perquè els plans de gestió forestals siguin participats per institucions i entitats amb experts en ecosistemes i en biodiversitat i exigirem la professionalització de les empreses d´explotació forestal per evitar més pèrdues irreparables». La tala es va fer a la finca de la Noguera, en un espai que voreja la riera entre els camps de la Teula i del Forn, i «en una zona de domini públic hidràulic».