El barri del Xup ha recuperat el 100 % del servei de bus que el connecta amb Manresa amb la qual cosa torna a tenir les mateixes expedicions que abans de la pandèmia.

La empresa concessionària Sagalés ha comunicat que, després d’haver anat incrementat progressivament el servei de bus de la línia interurbana que cobreix el centre de Manresa amb el barri del Xup, a partir d'aquest dimarts s'ha tornat a posar en servei el 100% dels viatges diaris, recuperant totes les expedicions que hi havia abans de la pandèmia, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

Una bona connexió entre el Xup i Manresa ha sigut una de les reivindicacions dels veïns del barri manresà, que amb la pandèmia van veure com es va reduir la freqüència.

El passat octubre l'Associació de Veïns del Xup va fer pública una carta oberta ern la qual reclamava millores al servei del bus. Es queixaven que tenen un dels serveis de bus més cars de Catalunya que a més a més havia retallat freqüències.

A la carta reclamaven "un servei de bus que s'ajusti a les necessitats dels veïns i que sigui concebut com a bus urbà perquè formem part de Manresa i no té cap lògica que sigui interurbà". Així mateix reclamaven millores en la flota d'autobusos, la revisió de parades i que els preus dels bitllets es redueixin significativament".

A la mateixa carta van demanar que s'obri el dispensari municipal i van demanar a l'Ajuntament de Manresa que davant el baix poder adquisitiu dels habitants del barri, l'Ajuntament rebaixi taxes i impostos municipals.