Alumnes de primer d´Integració Social de l´Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet i de la FEDAC de Manresa han elaborat un manifest per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat. Ahir es va commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Al manifest els estudiants asseguren que les persones amb discapacitat estan excloses de la societat malgrat que els últims anys ha millorat la seva qualitat de vida. «El nostre objectiu és normalitzar la discapacitat, ja sigui intel·lectual o física», afirmen.

Recorden que afecta al 15 % de la població, i «qualsevol de nosaltres, per diferents situacions de la vida, pot arribar a haver de conviure amb una».

També denuncien que els productes de suport a aquest col·lectiu tenen preus desorbitats o no faciliten «la vida a les persones amb diversitat funcional».

A això cal afegir-hi que «l´exclusió social i la desigualtat estructural continua situant aquest col·lectiu fora de la societat». A l´Estat espanyol, la taxa d´atur en persones que pateixen algun tipus de discapacitat és del 26 %, recorden. Denuncien, així mateix, la «llista d´espera exageradament llarga» per atendre persones amb algun problema de salut mental.