Endesa insta i promou la renovació del Bo Social que han de realitzar prop de 200 famílies de Manresa, des d´ara i fins a final d´any, per tal de poder continuar beneficiant-se d´una reducció d´entre el 25 i el 40% en la seva factura de la llum. Es tracta del 14% del total de beneficiaris que actualment perceben aquesta ajuda a la ciutat i als quals els caduca el seu descompte abans del 31 de desembre.

Tal com estableix la normativa, les persones beneficiàries d´aquest descompte han de tramitar una sol·licitud de renovació cada 2 anys per a verificar que continuen complint els criteris d´assignació definits pel Govern central i, així, mantenir el descompte en la factura elèctrica.

Endesa tramita a Catalunya una mitjana de 7.000 sol·licituds mensuals de Bo Social, de les quals un 70% es resolen favorablement per part del Ministeri de Transició Ecològica amb una vigència de 2 anys.

Actualment 1.350 clients d´Endesa a Manresa tenen assignat el Bo Social. El 6% són pensionistes, el 44% famílies nombroses i el 50% persones en situació de vulnerabilitat segons criteri de renda. Del total de famílies, el 48,5% tenen un descompte del 25% perquè són considerats vulnerables, mentre que el 51,5% són vulnerables severs se´ls hi descompta un 40%.