La residència d´avis de Cardona i Sant Andreu Salut (SAS) han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la fundació sanitària i assistencial manresana assessorarà el centre de Cardona en totes les àrees, però especialment en l´àmbit assistencial. També donarà un suport continuat a les necessitats de la direcció de la residència cardonina.

El conveni de col·laboració arriba després que la Fundació Residència Tercera Edat Sant Jaume de Cardona sol·licités assessorament i suport durant alguns moments de la pandèmia de covid-19. A la primera onada l´equipament cardoní va tenir un brot.

Fruit d´aquesta relació de col·laboració, les dues entitats han acostat posicions i han determinat que Sant Andreu Salut presti suport de manera continuada a la residència de Cardona.

Segons la institució manresana, l´acord té més sentit que mai, ja que arriba en un moment especialment complex i incert, que afecta directament l´entorn social i de salut. «Aquest fet implica necessàriament una gestió i la implantació d´unes estratègies i plantejaments més creatius i amb una anàlisi de context amb un prisma diferent del que s´ha fet fins ara».

El suport que prestarà Sant Andreu Salut a la residència Sant Jaume consta de cinc grans àrees. La primera és la incorporació de la direcció de la residència de Cardona al grup de treball de les directores de l´àmbit dependència de SAS. La segona preveu l´acompanyament en els processos de suport com gestió del sistema de qualitat, participació en auditories i assessorament en la gestió de compres i proveïdors. La tercera és la gestió de les persones de l´organització, que inclou formació i pràctiques. La quarta àrea preveu donar suport arquitectònic per a possibles readaptacions d´espais. I, finalment, es farà un acompanyament en tots els aspectes de l´àmbit economicofinancer i es realitzarà un del pla de viabilitat del centre.