La figura del bisbe Pere Casaldàliga, traspassat aquest any, no podia faltar en la campanya per la Justícia Global, Manresa amb els Drets Humans, que se celebra entre el 2 i el 21 de desembre. L´acte central tindrà lloc dijous de la setmana entrant, a les 7 de la tarda, a l´espai de La Plana de l´Om.

Amb l´enunciat «Pere, el llegat de la transformació social a Brasil», l´acte de dijous vinent, que s´escaurà en el Dia internacional dels Drets Humans i per al qual ja s´han exhaurit totes les localitats disponibles, recordarà la figura i trajectòria de l´activista per la pau. Hi participaran el pianista Carles Cases i Elena Sixto, Ton Armengol, Gilma Arévalo i Flavio Carvalho, que llegiran poesies relaciones amb Casaldàliga, amb els Drets Humans i amb Llatinoamèrica.

Carvalho, que és sociòleg, escriptor i poeta, hi aportarà alhora el seu testimoni sobre la situació actual al Brasil i parlarà de Casaldàliga. Fundador de l´associació Col·lectiu Brasil Catalunya, participa en el Comitè de Suport al Moviment dels Sense Terra. L´acte té el suport de l´associació Araguaia.

Les jornades van començar dimecres d´aquest setmana amb una taula rodona d´experiències de defensa de Drets Humans a Palestina, al Marroc (Rif) i a Xile, que va omplir les places permeses, amb mig centenar de persones.

Dimecres vinent, a les 7 de la tarda, els advocats Albert Guals i David Casellas, de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d´Advocats de Manresa, realitzaran una xerrada sobre l´assistència jurídica gratuïta i de qualitat. És una formació gratuïta i caldrà fer la inscripció prèvia enviant un correu electrònic a casaflorsirera@altecom.cat per rebre l´enllaç a la plataforma de Zoom.

Al passeig de Pere III-Crist Rei, del 9 al 21 de desembre hi haurà sengles exposicions. La primera, «The Backway. A l´origen de la migració africana», és una proposta de Ruido Photo que fa una mirada a les causes de les migracions. La segona, «Defensores de Drets Humans», és una proposta del Consell Municipal de Solidaritat sobre dones i activisme social.

Justament aquest any i el vinent, el Consell de Solidaritat de Manresa celebra un quart de segle. La campanya per la Justícia Global l´organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona.