Manresa va recuperar el reconeixement de la categoria de ciutat gran per part de l'Estat per haver superat els 75.000 habitants, però encara no ha rebut els diners que li pertoquen per aquesta condició. Segons el PSC, el govern municipal d'ERC i Junts els va pressupostar enguany «per desconeixement». Ara que els pressupostos generals de l'Estat han estat aprovats pel Congrés i un cop rebin el vistiplau definitiu del Senat, sí que han d'arribar.

El portaveu del grup municipal del PSC, Felip González, ha explicat que «Manresa no podia tenir els ingressos extraordinaris per ser ciutat gran fins que no s'aprovessin els pressupostos generals de l'Estat».

Segons el portaveu socialista, es tracta d'una llei tan tècnica que ha calgut informar-se bé per saber què estava passant amb aquestes transferències. «Com que teníem el paper de l'INE que ens confirmava que en tornàvem a tenir dret, l'equip de govern va posar una previsió de majors ingressos de les transferències de l'Estat per a aquest 2020. Va ser un error per desconeixement pensar que tenir dret volia dir que els diners es podien pressupostar».

González ha explicat que això passa perquè l'Estat està funcionant des del 2018 amb pressupostos prorrogats. «I, en aquesta situació, Manresa i les altres ciutats que puguin estar en el dret de pujar de categoria i d'ingressos estatals es veuen obligades a esperar a tenir el canvi de categoria i, per tant, els majors ingressos».

El polític socialista ha celebrat l'aprovació dels pressupostos de l'Estat amb el suport de PdeCat i ERC, el que obre un escenari diferent del de fa uns mesos «quan la majoria parlamentària al Congrés que va propiciar la moció de censura i una investidura després de les darreres eleccions generals no va ser capaç d'arribar a un acord per aprovar uns pressupostos generals de l'Estat, malgrat que aquells pressupostos eren també molt bons com els aprovats ara pel Congrés dels Diputats».

El portaveu socialista afegeix que «si tots els grups que van donar suport a la moció i a la investidura haguessin aprovat un pressupost quan tocava, Manresa ja hauria canviat de categoria i tindria més ingressos estatals. No va ser així en aquell moment, però sí ara».