L´Ajuntament de Manresa, en el marc del Pla Local de Reactivació Social i Econòmica, ha iniciat un seguit d´accions per a la professionalització de les persones treballadores de la llar i les cures, amb l´objectiu de fer créixer la contractació legal d´aquest col·lectiu i d´oferir eines a les persones treballadores per tal que puguin millorar la seva formació.

S´han previst tres línies d´actuació, que es duran a terme des del Centre d´Iniciatives per a l´Ocupació (CIO) de Manresa. La primera és una línia d´assessorament legal -amb el suport extern d´una persona professional- per a les persones que volen contractar un treballador de la llar.

La segona línia d´actuació, fa referència a la formació per a les persones treballadores. De moment, ja s´han programat quatre cursos. Un de Capacitació en la cura de persones amb demència (16 hores), que es farà els dies 15, 16, 17 i 18 de desembre de 9 del matí a 1 del migdia; un segon curs sobre Acompanyament durant el procés de dol (20 hores), els dies 8, 10, 12, 15 i 17 de febrer de 2/4 de 10 del matí a 2/4 d´1 del migdia; un tercer de Gestió de l´estrès (20 hores), del 12 al 16 d´abril de 9 del matí a 1 del migdia, i un quart sobre Intel·ligència emocional en l´àmbit assistencial (20 hores), del 14 al 18 de juny, també de les 9 del matí a la 1 del migdia.

Per últim, la darrera línia preveu bonificacions per a les persones que creïn ocupació en aquest àmbit, que es duran a terme l´any vinent. Per a més informació i per fer les inscripcions cal escriure a l´adreça de correu llaricures@ ajmanresa.cat o bé trucar al telèfon 93 877 64 90 (CIO Manresa).