La Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa ha fet públic el seu malestar amb l´Ajuntament pel que considera un incompliment evident dels acords als quals van arribar a principis de 2020 que, entre altres, contemplava «la construcció d´una residència per a la gent gran i l´augment de la dotació pressupostària pel servei d´ajuda a domicili». Fa notar que, «transcorregut gairebé un any d´aquells acords, no s´ha produït cap avenç significatiu en la realització dels objectius socials acordats. L´Ajuntament diu que ha estat a causa de la covid, però és evident que no hi ha hagut tampoc voluntat política suficient per fer-los avançar», constata.

La plataforma recorda que l´any passat va iniciar una campanya reivindicativa que tenia com a objectius per a l´any 2020 una sèrie de millores per a la gent gran. A prop d´acabar l´any, fa notar que la situació no ha canviat. És per això, diu, que «ens veiem en la necessitat de reiterar públicament les nostres reivindicacions per a l´any 2021: l´augment de 6.000 hores anuals en l´assistència a domicili en el pressupost 2021. L´impuls del projecte de residència per tal que a final de 2021 estigui tot preparat per a l´inici de les obres. Adequar el model de residència, en especial la condició de servei públic, i el control de l´administració pública dels concerts, de la mateixa manera que ha de respondre a la dura experiència que ens deixa la pandèmia de la covid-19, pel que fa a les condicions sanitàries de les residències i la capacitat de resposta a l´emergència sanitària i les condicions en què es desenvolupa l´activitat residencial». També demana «la realització al llarg de l´any 2021 d´un estudi de necessitat d´habitatges amb serveis per a gent gran. Concreció d´un projecte en funció de la necessitat detectada, i veure les diverses alternatives i experiències què funcionen en aquest sentit. Esmenta també, que «tot i ser conscients de les dificultats causades per l´impacte de la covid-19, constatem retards i incompliments del pla ´Manresa, ciutat amiga de la gent gran´. Per això, considerem que cal una nova metodologia per elaborar-lo, amb mesures concretes i avaluables» i «fer una campanya de sensibilització per visualitzar i combatre la discriminació per raons d´edat».

Anuncia que convocarà els grups municipals a una reunió telemàtica el 18 de desembre i que presentarà una moció al Ple referent «al desgavell/deficient servei bancari amb els clients», del qual ja es va fer ressò en aquets diari.