La Fundació Althaia de Manresa ha comunicat aquest dimecres a la tarda quatre noves morts per covid, que eleven la xifra total a la capital del Bages a 294. Aquestes defuncions s'han produït des del cap de setmana passat fins ahir dimarts. A l'Hospital Sant Joan de Déu, des del març passat, hi ha hagut un total de 205 morts per culpa del virus (incloent-hi ja les quatre darreres), i a l'Hospital de Sant Andreu, 89, 25 de les quals en la segona onada, que el centre assistencial comptabilitza des del 15 d'octubre passat. Les dues darreres es van comunicar dilluns d'aquesta setmana.

Pel que fa als pacients ingressats a causa de la malaltia, a Althaia, a data d'avui, n'hi ha 55 a l'àrea de covid, un menys que el passat dia 4 de desembre, que va ser el darrer cop que es va actualitzar aquesta dada. A Sant Andreu, en aquest cas a data del 7 de desembre, hi ha 82 pacients a les unitats dedicades a la covid. Quant a les altes, fins avui, Althaia n'ha comptabilitzat 1.417 (11 més que les anunciades el passat dia 4), i Sant Andreu, a data del dia 7, 57, 34 de les quals en la segona onada.

Després d'una aturada pel que fa a les defuncions durant els mesos de juny, de juliol i d'agost, amb només dues morts entre els tres mesos, el setembre ja se'n van haver de lamentar quatre; l'octubre, vuit; el novembre, 28, i en el que portem d'aquest mes de desembre, fins ahir, 18.