L´Oficina Jove del Bages ha organitzat una campanya preventiva als instituts i a les universitats de Manresa per prevenir les malalties de transmissió sexual, especialment la sida. Es porta a terme amb la idea de lluitar contra la seva propagació. Es durà a terme fins el pròxim 18 de desembre.

La iniciativa té com a principal objectiu proporcionar informació per conèixer millor les malalties de transmissió sexual i de forma especial la sida, així explicar mesures de prevenció, i fer reflexionar a les persones joves sobre les pràctiques afectives i sexuals i minimitzar els riscos.

Als centres educatius de secundària es durà a terme la dinàmica «VIH: mites i realitats». Consisteix a classificar com a veritables o falses diverses afirmacions sobre el VIH-sida i les mesures de prevenció. Aquesta acció es durà a terme a les estones d´esbarjo dels alumnes a l´horari habitual del Punt del Pati de cada centre. El Punt del Pati és un servei de l´Oficina Jove del Bages que es desplaça als centres educatius amb dinamitzadors que ofereixen informació i activitats de sensibilització als estudiants sobre temes que els poden interessar com buscar feina, la mobilitat internacional o la igualtat de gènere.

A les universitats de Manresa, la UPC i FUB-UManresa s´utilitzarà l´aplicació Kahoot, que permet fer concursos de preguntes tipus test amb diverses persones al mateix temps a través del mòbil. Les preguntes giraran entorn les malalties de transmissió sexual en general per donar, d´aquesta forma, una informació més àmplia als estudiants universitaris.

Aquest desembre s´ha celebrat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, una malaltia que està envoltada d´estigmes i que genera discriminació, el que fa més difícil la seva detecció precoç.