Mentre a Catalunya els indicadors baixen, a Manresapugen. Continua enfilant-se el risc de rebrot, que ara és de 485 punts, i porta pujant des del dia 26 de novembre, quan va ser de 341. També va a l'alça la velocitat de transmissió, 1,28, situant-se a nivells de principis de mes de novembre.

Encara és lluny del pic màxim de l'epidèmia que es va assolir el dia 2 de novembre amb 895 punts, però cal frenar la tendència a l'alça. Les dades cada cop s'allunyen més de la mitjana catalana, que ha baixat a 190 punts de risc de rebrot (el dia anterior eren 194) i ha 0,96 de velocitat de contagi (el dia anterior era de 0,98).

Encara que lleugerament, el Bagesi de 1,13 a 1,14 en velocitat de transmissió. La comarca ha passat avui de ser la desena a l'onzena en risc de rebrot, amb 314 punts. També és l'onzena comarca en velocitat de contagi, amb 1,14.

El Berguedà líder en risc de rebrot

Una dada destacable és que el Berguedà continua el seu ascens en els rànquings d'afectació de la malaltia i passa de la tercera posició en velocitat de transmissió a encapçalar el rànquing del conjunt de les comarques catalanes amb un indicador de 2,65. Això vol dir que deu persones infectades poden transmetre la malaltia a 26. També passa de ser l'onzena en risc de rebrot a la setena amb un indicador de 388 punts.

On tampoc van bé les dades és a la Cerdanya, que passa de ser la tercera a la segona comarca catalana en risc de rebrot, amb 892 punts, només superada pels 1.088 del Ripollès. I en velocitat de transmissió és la sisena comarca del conjunt de Catalunya, amb un indicador d'1,62 quan el dia anterior era la quarta.

La capital de la Cerdanya, Puigcerdà, continua encapçalant el llistat de risc de rebrot de les ciutats triades pel Departament de Salut de la Generalitat, amb 1.053 punts, quan el dia anterior eren 1.224.

En aquest mateix rànquing, Manresa passa de la vuitena a la setena posició.

El Solsonès continua com la quarta comarca en risc de rebrot, amb 448 punts, i com la cinquena en velocitat de transmissió, amb 1,90

Empitjorament al Moianès

Si ahir hi havia quatre comarques de l'àmbit de cobertura del diari ocupant les onze primeres posicions en risc de rebrot, avui són cinc, perquè a la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà i el Bages s'afegeix el Moianès amb un empitjorament sobtat de la seva posició i 343 punts de risc de rebrot quan el dia anterior eren 251.

La velocitat de transmissió també empitjora notablement i d'un dia per l'altre passa d'1,23 a 1,91 i, ara, la comarca és la quarta amb pitjor índex de velocitat de propagació.

Com ahir, el risc de rebrot de l'Anoia, 171 punts, és l'únic indicador dels de l'àmbit de cobertura de Regió7 que està per sota de la mitjana catalana.

L'Anoia té una velocitat de transmissió d'1,01; a l'Alt Urgell el risc de rebrot és de 294 i la velocitat de contagi de 1,12.