Casos com el que acaben de protagonitzar els manresans Margarida Marcet Sellarès i Tomàs Dalmau Colom són excepcionals. Ella, va complir diumenge passat els 100 anys, la mateixa xifra rodona que ell ja va celebrar el juny passat i que els ha convertit en un dels pocs matrimonis que supera junts la barrera del centenari.

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega, van visitar aquest dimecres Marcet al seu domicili per lliurar-li un obsequi i un ram de flors, en nom del consistori, amb motiu del seu 100è aniversari. Filla de Francesc Marcet Artigas, qui fou alcalde de Manresa en dues etapes entre els anys 1932 i 1936, la Margarida va néixer el 6 de desembre de l'any 1920 a la capital del Bages

Els representants del consistori van fer el lliurament d'un ram de flors i un obsequi en nom de la ciutat a Marcet, que també va rebre la Medalla centenària que atorga la Generalitat a tothom qui celebra els cent anys de vida. L'homenatge es va celebrat al seu domicili, amb la presència de la seva família.

L'homenatjada té dues filles -la Montserrat i la Maria Eugènia-, 6 néts/es i 9 besnéts/es. Està casada amb Tomàs Dalmau Colom, membre de la Lleva del Biberó, la generació que va ser cridada a files als 18 anys, per anar a lluitar al front contra l'exèrcit franquista. Posteriorment, Margarida Marcet i el seu marit va regentar durant 48 anys la Sabateria Dalmau a Manresa.

Es tracta de la primera vegada que l'Ajuntament de Manresa homenatja en menys de sis mesos un matrimoni centenari.