Un autobús amb un disseny futurista circula aquests dies per Manresa. Es tracta d´un vehicle 100% elèctric que està a prova i que segueix el recorregut de les diferents línies del bus urbà de la ciutat. En funció del seu rendiment, l´Ajuntament valorarà la possibilitat de comprar-lo dins el pla per renovar la flota.

Amb les proves s´estudia la seva eficiència, autonomia i consum real tenint en compte l´orografia de la ciutat. Circula sense passatgers i està identificat com a «Bus en proves». Es tracta del model Irizar ietram zero emissions, que disposa d´un sistema d´emmagatzematge d´energia i que es pot carregar en tres hores.

El regidor d´Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, ha explicat que, en funció de les proves, s´estudiarà la viabilitat d´adquirir un d´aquests vehicles 100% elèctric. Manresa disposa de 18 autobusos, 7 dels quals són híbrids. A principi de l´any vinent n´entraran en funcionament dos més, que, segons es va anunciar en el seu moment, serien híbrids, i el 2021 és previst adquirir-ne un altre. Ara s´obre l´oportunitat d´incorporar-ne d´elèctrics perquè, segons l´Ajuntament, han evolucionat molt des del punt de vista tècnic, sobretot pel que fa a la seva autonomia, i perquè s´han abaratit els preus.

Segons l´Ajuntament, el 2021 més del 50% dels autobusos urbans seran vehicles sostenibles per contribuir en la reducció de l´emissió de contaminació.