No paraven d´entrar feligresos al claustre de la Seu al llarg del dia. Els manresans van fer cua ahir per dipositar ciris en honor de Santa Llúcia. «Suposo que la gent tenia moltes ganes de sortir i per aquest motiu ha vingut tanta gent. Hi ha hagut més afluència que l´any passat», assegurava el rector de la basílica, Jean Hakolimana.

A l´entrada, no parava de vendre ciris. Tots els que hi accedien guardaven les distàncies de seguretat i personal de la parròquia vigilava que tothom seguís les instruccions per evitar aglomeracions. Aquest any, a causa de la pandèmia, només s´hi podia entrar amb comptagotes i en unitats familiars. El personal de la Seu també va aprofitar per promocionar la campanya de restauració de l´orgue del temple.

«Aquest any només es podia entrar al claustre i no a l´interior de la basílica perquè, si no, hauria estat impossible controlar-ho tot», afegia el rector. Al matí i migdia és quan es va registrar una major afluència de visitants.

A l´exterior, a la Baixada de la Seu i a una part del parc, els paradistes van clausurar la Fira de Santa Llúcia de Manresa amb satisfacció, ja que van mantenir al llarg del cap de setmana un bon ritme de vendes. Els visitants que volien accedir a l´espai firal ha-vien de fer cua entre 5 i 7 minuts. Una tanca separava l´entrada i la sortida a la fira i un vigilant s´encarregava de controlar que hi entrés tanta gent com sortís per evitar aglomeracions.