La Fundació Althaia ha estat guardonada en la segona edició dels Premis Best Spanish Hospitals Awards (BSH), que reconeixen l´excel·lència hospitalària a través de més de 250 indicadors d´eficiència, adequació i qualitat assistencial. En concret, ha rebut la distinció de millor hospital espanyol de referència en Categories diagnòstiques de la dona.

El veredicte es va donar a conèixer ahir en una cerimònia celebrada en format virtual conduïda pel periodista Antoni Bassas.

Els factors que més han influït a l´hora de premiar Althaia han estat els bons resultats en la cirurgia sense ingrés, complicacions intrahospitalàries, reingressos urgents, mortalitat, l´estada mitjana, l´atenció als parts, neoplàsies de mama i úter i altra patologia genital femenina. A Althaia, els serveis que intervenen en aquests processos són els de ginecologia i obstetrícia, oncologia, cirurgia general i cirurgia plàstica.

Aquest 2020, la participació d´hospitals públics i privats en els premis s´ha incrementat un 25% respecte a l´edició de l´any passat. En total, dels 105 hospitals participants s´han reconegut 69 hospitals d´arreu de l´estat, 26 dels quals catalans. En la categoria que ha estat premiada Althaia ha estat comparada amb vint hospitals de referència més d´arreu de l´estat espanyol. Els guardons s´han estructurat en deu categories i sis grups d'hospitals, tenint en compte els processos clínics més habituals en cada grup d´hospitals.

En cada un dels centres s´ha mesurat la seva eficiència i qualitat assistencials, sota paràmetres metodològics validats per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA).

L´objectiu dels premis, coorganitzats per la consultora Higia Benchmarking i la companyia Asho amb la col·laboració de SEDISA, és ajudar a optimitzar la gestió sanitària i la qualitat assistencial potenciant la gestió clínica orientada a la millora contínua d´hospitals d´aguts públics i privats de l´estat espanyol. Althaia considera que el premi «és un reconeixement a l´aposta que fa per la millora continuada en la gestió i la qualitat assistencial. Una de les singularitats dels guardons és que tots els participants podran disposar d'informació útil per seguir millorant els seus resultats.