El cuiner manresà Jordi Cruz s´ha coronat com un dels reis del món de la restauració amb sis estrelles Michelin. A les tres que ja tenia pel restaurant ABaC de Barcelona i que ha mantingut, i a les dues de l´Angle, el seu altre projecte barceloní, si ha afegit la que ha obtingut a la darrera gala Michelin, dilluns a la nit, pel seu darrer projecte gastronòmic, l´Atempo de Sant Julià de Ramis.

«Durant aquests mesos tan difícils, aquesta és una nit d´il·lusions. Aquesta nit m´ha servit per carregar les piles durant tot l´any vinent», va assegurar Cruz durant el lliurament de les famoses estrelles, cerimònia que enguany es va celebrar via telemàtica.

La relació de Cruz amb les estrelles Michelin ja ve de lluny, però. El 2004, es va convertir en el cuiner més jove en rebre´n una. Llavors era el xef de l´Estany Clar, a Cercs. Posteriorment va passar a dirigir l´Angle de Món Sant Benet, on també va aconseguir una estrella. Dos anys més tard iniciaria el projecte de l´ABaC, que va anar acumulant estrelles fins a aconseguir la màxima distinció del 2017. El 2019 l´Angle de Barcelona obtenia la seva segona estrella i ara l´Atempo, proposta que va obrir fa dos anys, n´ha obtingut una. «Quan tot això passi, tornarem amb ganes i motivats», va dir durant la gala.