La mortalitat per covid als centres assistencials de Manresa continua a l'alça de forma molt preocupant. Si el dia 7 de desembre el nombre de víctimes mortals comptabilitzades a Althaia i Sant Andreu era de 290, avui puja a 302, dotze més.

D'aquesta forma se supera la barrera de les tres-centes i, si no hi ha aturador, s'obre una luctuosa nova pàgina de l'epidèmia a la capital del Bages.

A data d’avui, les dades referents a l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la Fundació Althaia són 64 pacients ingressats en àrea covid; 208 defuncions acumulades des del març del 2020, i 1.444 altes a pacients ingressats.

A Sant Andreu, avui hi ha 33 persones ingressades a les unitats d’aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19.

El dia 7 de desembre hi havia 57 persones ingressades a les unitats d’aïllament. Des d’aleshores 13 persones han ingressat, 12 persones han rebut l’alta a domicili, 20 persones han donat negatiu de covid-19 i 5 persones han mort.

Les dades acumulades a les unitats d’aïllament de l’Hospital de Sant Andreu des del 15 d’octubre són:

  • Xifra acumulada d’ingressos: 146
  • Xifra acumulada d’altes: 46 (5 a residència, 40 a casa i 1 alta hospitalària)
  • Xifra acumulada de defuncions: 30
  • Xifra de persones ’negativitzades’: 37

L’Hospital de Sant Andreu és un centre d’atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l’hospital d’aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d’allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d’edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.