Per primer cop en la seva història, la Guia Michelin ha reconegut la sostenibilitat dels establiments amb el repartiment de l´estrella verda, que reconeix els restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient. Tres restaurants de l´àmbit de Regió7 han rebut aquest reconeixement. Es tracta de Casa Albets (Lladurs), Somiatruites (Igualada) i els Casals (Sagàs). A més, aquest últim manté l´estrella Michelin.

Megan Albets i la seva parella, Joel Llurda, van engegar l´hotel restaurant Casa Albets el 2017, un negoci caracteritzat per ser 100% vegà i ecològic. «Estem molt contents, de fet és un reconeixement que no ens esperàvem, ni tan sols n´estàvem pendents», va dir Albets. El restaurant també va rebre el reconeixement Bib Gourmand, que valora la relació qualitat-preu. en aquest sentit, Llurda es va mostrar satisfet perquè això demostra que la cuina vegana «pot estar al nivell d´una cuina convencional en qualitat».

Els Casals, d´Oriol Rovira, va mantenir l´estrella Michelin i també va ser reconegut amb l´estrella verda. Rovira va destacar que es tracta d´un reconeixement a la «peculiaritat que hi hagi aquesta tendència tant de la proximitat com de la normalitat i el sentit comú». Rovira obté bona part del seu producte dels horts i la ramaderia de la seva finca que gestionen els seus germans pagesos.

«És un reconeixement súper important. Només hi ha 21 restaurants a Espanya amb aquest guardó i compartim espai amb els germans Torres, Ángel Leon o Eneko Atxa, entre d´altres», apunta Xavier Andrés, un dels germans fundadors de l´hotel restaurant Somiatruites d´Igualada. L´establiment té un hort a la teulada que fa d´aïllament tèrmic de l´edifici i dota de producte a la cuina del restaurant.