Un «projecte clau per a Manresa». Així defineix Valentí Junyent, alcalde de Manresa fins el juny passat i actual regidor d´Hisenda i de Presidència al govern manresà compartit per ERC i JxC, l´operació per millorar la relació dels FGC amb la ciutat. Igual que el seu successor, n´atorga el mèrit a FGC i al seu actual president, Ricard Font. I també com Aloy, als serveis tècnics municipals.

«Crec que és un projecte que té molta transcendència i, de fet, es va treure de l´aprovació del POUM [el darrer pla urbanístic, aprovat del tot el 2017] per poder-lo treballar al marge, i va quedar pendent tota la qüestio de la línia dels Catalans, que és la que més incideix en la trama urbana de Manresa perquè la Renfe en queda fora. Era important que es pogués respondre i ha estat un treball de temps».

Destaca que el primer que s´entomi sigui la integració de la línia a la trama urbana de Manresa, que suposarà «una modificació substancial de la fesomia de la ciutat», alhora que posa èmfasi en què «amb la inversió que faran s´aconsegueix una penetració que té molt sentit per fomentar l´ús del tren a Barcelona, més enllà que hauria de millorar la durada».