S'ha celebrat la primera edició del concurs professional El Millor Tortell de Reis de Catalunya a l'estació del Nord de Barcelona.

Un concurs organitzat per l'obra social Ernest Verdaguer de la plataforma Panátics amb el suport de la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers i el patrocini de Fiatc Assegurances i d'empreses del sector.

A la convocatòria han participat 60 forners i pastissers d'arreu de Catalunya que han portat els seus tortells, un per tal que el jurat fes les seves valoracions i un altre o altres per entregar-los a diferents entitats d'ajut social.

Des de les 12 del mitjdia, 3 Jurats formats per professionals forners, pastissers i cuiners han degustat i valorat els tortells candidats seguint estrictes criteris.

Han format part del jurat , Arturo Blanco, Jaume Bertrán, Carles Mampel, Clara Narvión, Juan carlos Roche, Sergi Vela, Jordi Llovet, Baltasar Massot, Jaume Urgelles, Jordi Aceituno, Toni Valls i Pere Fábrega que han decidit quins són els 3 millors Tortells de Catalunya.

Els guanyadors són:

  • Primer Classificat : Anna i Andreu Galceran del Forn Cal Mosso de Vilasar de Dalt ( Barcelona)
  • Segon classificat : Carlos García Plaza del Forn La cantonada de Barcelona
  • Tercer Classificat: Julio Enrique Solanes de Forn de pa i pastisseria La Tarragonense (Tarragona )

I com que la segona finalitat d'aquest concurs era la part solidària, més de 100 tortells s'han entregat a la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa sota la direcció de Sor Lucía Caram, a les monges Misioneras de la Caridad de la Madre Teresa de Calcuta de Barcelona i a la Fundació del Pare Manel que ho portaran a les families necessitades.

En aquesta primera edició, el concurs del Millor Tortell de Reis de Catalunya té com a objectiu promocionar una especialitat dolça associada a Nadal.

Contents de la gran participació de tant de forners com de pastissers, els organitzadors esperen que aquest esdeveniment ajudi promoure les vendes d’una una especialitat dolça i tant nostrada associada a Nadal.

Seguint la normativa de seguretat sanitara per la covid-19, la recepció de tortells s’ha organitzat de manera que cada participant ha lliurat el seu producte de manera individual.

Un equip de Panatics ha recepcionat els tortells de manera que sempre s’ha mantingut la distància de dos metres entre els participants.