El darrer cribratge massiu organitzat a Manresa pel Departament de Salut no ha estat el que ha fet més proves però sí el que ha fet aflorar més positius asimptomàtics, que és l'objectiu d'aquests cribratges per tal d'aïllar-los i tallar les cadenes de transmissió. En total, s'han fet 659 tests PCR, dels quals n'han sortit 24 positius, que representa un 3,6%.

En els dos anteriors cribratges massius, el percentatge de positius va ser d'un 1% i d'un 0,8%, respectivament. En el primer, adreçat a sis barris de la ciutat en concret, es van fer 4.478 proves PCR i en el segon, adreçat a tota la població, 1.355 tests ràpids.

En aquesta darrera ocasió es va limitar l'edat a les persones de 19 a 40 anys. Divendres passat es van fer 243 tests PCR a l'alberg del Carme, i 8 van donar positius. L'alberg és des de fa un parell de setmanes un espai covid per a persones que són positives asimptomàtiques o contactes de persones que han donat positiu i no tenen un espai per fer l'aïllament adequadament. De la gestió en té cura Creu Roja.

Dissabte passat al matí es van fer 231 proves PCR als usuaris de la plataforma d'aliments que ho van voler i 8 van donar positiu. També dimarts a la tarda es van tornar a fer tests a la plataforma. De 185 en van sortir 8 positius. Per tant, del total de 416, pel que fa a la plataforma, en van sortir 16 positius, que representa el 3,8%.