L'epidèmia s'ha cobrat una altra víctima mortal que estava ingressada a l'àrea covid-19 de la Fundació Althaia. Amb aquesta nova defunció han perdut la vida 34 persones ingressades en els centres assistencials de la ciutat en el que va de mes.

Fins ara s'han produït 317 defuncions, de les quals 218 a Althaia i 99 a Sant Andreu. Pel que fa a aquest darrer centre, 35 de les morts han tingut lloc des del 15 d'octubre.

Fins avui, Althaia ha donat 1.481 altes a pacients que han superat la infecció, set més que dimarts.

El nombre actual de pacients ingressats per coronavirus a Althaia és de 75.

Althaia va fer públic un comunicat en el què alertava de l'empitjorament de la pandèmia i demanava la implicació de la ciutadania per evitar una tercera onada.

En el comunicat explicava que està fent front aquesta tardor a la segona onada de la pandèmia de la covid-19, que encara no ha arribat a la fi. Ara, a diferència de la primera etapa, s’està compaginant amb una elevada pressió assistencial de patologia no covid ja que, a més de l’activitat habitual, s’ha d’assumir la derivada de l’aturada dels mesos de març i abril.

Aquesta realitat suposa una gran complexitat pel gran volum d’activitat a la qual cal donar resposta i per l’important esforç que fan cada dia els professionals de la institució. Les dades epidemiològiques han empitjorat cosa que fa preveure que en breu pugui començar una tercera onada si la situació no es reverteix.

Per tot això, la institució fa una crida a la responsabilitat i demana a la ciutadania que segueixi les indicacions de les autoritats sanitàries de cara a les festes de Nadal. La col·laboració de tothom és fonamental per tal d’assegurar la sostenibilitat del sistema de salut.