«Aquest Nadal és molt negre per a molta gent. M'heu fet acabar bé un any que ha estat molt dolent. Us ho agreixo de tot cor. Aquest és el millor regal que podia imaginar». Aquestes són les paraules que va dir un dels ancians del Barri Antic visitats per la Comunitat de Sant Egidi a Manresa el dia de Nadal.

Més de tres-centes vint persones, entre ancians, refugiats, infants i llurs famílies en situació de vulnerabilitat, han viscut el Nadal a Manresa amb la Comunitat de Sant Egidi, d'una manera ben especial i diferent respecte els altres anys.

Enguany, les trobades de Nadal han consistit en visites a les cases d'ancians que han rebut l'àpat nadalenc envasat individualment i un regal personal, visites a les cases de famílies vulnerables amb infants que han rebut lots de Nadal i regals, trobades en petits grups a la Casa de la Pau (seu de la Comunitat de Sant Egidi) on es va fer un breu moment de trobada amb el lliurament dels presents nadalencs.

Els més joves van poder felicitar el Nadal (des del carrer i amb pancartes i salutacions) als ancians que viuen a la residència.

Aquesta ha estat la manera de celebrar el Nadal en un context marcat per les restriccions generades per la covid-19.

A Manresa ha estat possible gràcies a la col·laboració de més de 150 voluntaris que els dies previs i el mateix dia de Nadal van cuinar, encapsar, embolicar i repartir tots aquests presents nadalencs.