La llum de cinquanta drons ha il·luminat el cel de Manresa en el primer espectacle fet amb drons a Catalunya. Coincidint amb el segon dia del Parc dels Reis a la ciutat, el cel de Manresa ha acollit el 'Drone Show Nadal Art'.

En un any en què s'ha hagut d'adaptar el programa de les festes nadalenques a la situació sanitària actual, l'empresa Flock Drone Art Barcelona ha portat a la ciutat un espectacle inèdit fins ara a Catalunya que s'ha pogut veure des dels balcons, finestres o fins i tot, en directe per Internet (vegeu enllaç de la gravació).

Des de l'exterior del camp del Futbol Club Pirinaica, una cinquantena de drons han volat a uns 50 metres d'alçada per recrear figures nadalenques al ritme de la música. S'han fet dos passis de dotze minuts, un a les 19 h i un a les 20 h, on no han faltat figures tradicionals com l'estrella de Betlem, les corones de Ses Majestats els Reis d'Orient o un cor amb la M de Manresa. Tot i això, una de les figures estrella de l'espectacle ha estat un ren animat que, mitjançant la sincronització de les seves potes, semblava estar caminant per sobre de les teulades de part de la ciutat.

L'espectacle, segons el responsable de l'empresa dissenyadora del xou, Fran Arnau, vol instaurar una nova manera de comunicar i de realitzar espectacles de llum d'una forma sostenible pel medi ambient.

Amb aquesta nova fórmula es pretén aprofitar també per donar una «rebuda diferent de l'habitual als Reis d'Orient», al mateix temps que es busca «emocionar a tothom que ho contempli, i que per uns minuts, puguin oblidar la situació sanitària actual», afirma el responsable de l'empresa creadora de l'espectacle.

Per la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, es tracta d'una mostra que va en la línia de convertir la ciutat de Manresa en una «ciutat de llum». Al mateix temps, tant l'espectacle com el Parc Reial han permès a la ciutat generar «noves formes de celebrar la festivitat de Reis, que en un futur podrien coexistir amb les tradicionals», conclou Crespo.