El Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l'any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 8 al 15 de gener. L'objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal. Avui hi ha sang a Catalunya per als propers 5 dies, quan el nivell òptim són 10.

A Manresa, les dates seran les mateixes que arreu de Catalunya, excepte els dies 9 i 10 de gener que romandrà tancat. L'horari serà de 9h a 14h i de 15h a 17h a la seu fixe del banc de sang a Sant Joan de Déu i es recomana demanar cita prèvia clicant aquí.

Campanyes de donació a diferents pobles i ciutats

'Donar sang és una altra pel·lícula'. Sota aquest lema la Marató de Donants de Sang està ambientada en el cinema, i els donants poden reservar hora al web com si reservessin una butaca per anar al cinema. A més, els donants també tindran crispetes a les sales de donació i seran rebuts amb una catifa vermella.

Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació. La plataforma de vídeo en streaming Filmin col·labora amb la Marató de Donants de Catalunya, i tots els donants del 8 al 15 de gener tindran una subscripció de franc d'un mes on podran veure una col·lecció de pel·lícules relacionades directament o indirectament amb la donació de sang.