El despreniment de la cornisa d'un edifici de quatre plantes situat a la carretera de Vic de Manresa va obligar a tallar aquesta via al trànsit ahir a primera hora del matí.

L'incident es va produir a 1/4 de 7 del matí, quan el voladís del capdamunt de la façana del bloc de pisos del número 34 va caure sobtadament sobre la via pública, impossibilitant la circulació al tram afectat.

Els serveis d'emergència van tallar la carretera de Vic des del número 34 fins a la confluència amb la muralla del Carme.

Inicialment no es permetia el pas de cap vehicle, però al cap d'una estona es va obrir un carril i es donava pas alternatiu. La Policia Local de Manresa va regular el trànsit.

Les parts de cornisa despreses van malmetre quatre vehicles que hi havia aparcats just a sota, segons fonts dels Bombers, que van enviar set dotacions al lloc dels fets. Efectius dels Bombers van retirar amb un camió grua tot el voladís en mal estat que era a punt de caure i van avisar l'arquitecte municipal.

Segons les mateixes fonts, a l'interior de l'edifici només hi havia tres persones a l'hora que va tenir lloc el despreniment. Se'ls va recomanar quedar-se dins els seus domicilis per evitar que sortissin al carrer i poguessin patir danys. Ningú va resultar ferit. La zona va quedar abalisada a l'espera que es pugui realitzar un sanejament complet de la façana.