Els indicadors empitjoren amb rapidesa a Manresa i el risc de rebrot de la covid-19 s'enfila a nivells pròxims als de les pitjors dades de tota l'epidèmia.

Segons les darreres dades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat, la ciutat tenia el 31 de desembre un risc de rebrot de 844 punts. La pitjor xifra dels deu mesos de pandèmia van ser els 902 punts del dia 2 de novembre.

Manresa encapçala el rànquing de risc de rebrot de les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants.

L'altra cara de la moneda és que es troba a la banda baixa en velocitat de transmissió amb un índex d'1,19, per sota de la mitjana catalana, que és d'1,27. En risc de rebrot els 844 punts ja esmentats superen amb escreix els 500 de la mitjana catalana.

Després dels darrers quatre dies comptablitzats amb els indicadors a l'alça s'ha arribat a la cota més alta de l'escalada iniciada el 27 de novembre i que amb pujades i baixades ha portat el risc de rebrot dels 344 punts a més del doble.

Amb aquestes dades, la línia de seguiment del risc de rebrot de l'epidèmia a la ciutat mostra com a mitjans d'octubre ja es va superar la xifra més alta de risc de rebrot de la primera onada i anava ascendit, amb baixades intermitents pel mig, fins als 902 punts del 2 de novembre. Seguia una forta baixada fins als 344 punts del 26 de novembre, però la situació es tornava a torçar cap amunt.

I si aquestes xifres són negatives pitjors són les de Puigcerdà, que encapçala el rànquing de municipis elaborat pel Departament de Salut amb 2.185 punts de risc de rebrot mentre que és la tercera per la cua en velocitat de transmissió, amb 0,98.

Per comarques, el rànquing català de risc de rebrot l'encapçala la Cerdanya amb 2.189 punts i el Bages ocupa la quarta posició amb 845 punts. Les posicions dotzena, tretzena i catorzena són per al Moianès (663), l'Anoia (641) i l'Alt Urgell (636) mentre que el Berguedà és la dissetena (564) i el Solsonès la trenta-tresena (396).

Pel que fa a la velocitat de transmissió, el Moianès és la segona (2,37) i el Solsonès la cinquena (1,86), el que pot ser preludi de problemes. Pel que fa a la resta, el Bages és la quinzena (1,40), l'Anoia la dinovena (1,37), l'Alt Urgell la vint-i-novena (1,12), la Cerdanya la trenta-setena (0,95) i el Berguedà la trenta-novena (0,93), indicant que el darrer envit va a la baixa.