Les temperatures d'aquest inici de 2021 són força baixes i es preveu que continuïn així fins la setmana que ve. Davant d'una situació d'aquest tipus és recomanable prevenir les possibles afectacions seguint una sèrie de consells per evitar danys per congelació en les instal·lacions d'aigua. Aigües de Manresa ofereix uns quants consells.

  • Abriga i aïlla els comptadors, sobretot si són individuals, com en cases als quatre vents i adossades. Pots fer-ho amb fibra de vidre, llana de roca, porexpan, paper de diari o qualsevol altre material aïllant.
  • Si la instal.lació de comptador no està ben aïllada o preveus la seva afectació (per exemple una cara nord en zona elevada), durant la nit, deixa una aixeta oberta amb un fil d'aigua. D'aquesta manera podrem evitar la congelació de la xarxa domèstica. Per evitar el malbaratament d'aquesta aigua, pots recollir-la a la banyera o en cubells per donar-li un altre ús.
  • Si no has d'utilitzar l'aigua durant un període llarg de temps, tanca la clau de pas i buida les canonades.
  • Si tot i seguir les recomanacions alguna canonada rebenta, tanca ràpidament les claus de pas i avisa a un instal·lador autoritzat per a que repari l'avaria. Si no pots tancar l'aigua o l'avaria és al comptador, avisa'ns. És important que no forcis les claus de pas.
  • Si la canonada o el comptador s'han congelat, però no han rebentat, espera a que les temperatures tornin a pujar i es desglaci la instal·lació. Una altra solució és projectar-hi aire calent.
  • Un cop passat l'episodi de gelades, revisa les instal·lacions interiors per comprovar que no hi ha cap fuita.