La vacuna contra la covid s'ha començat a administrar als professionals de la sanitat. Fins ara només havia arribat als usuaris i als professionals de les residències de gent gran, i ara s'estén als treballadors de la sanitat.

A Manresa ja han rebut la vacuna més de 300 professionals que treballen en centres d'atenció primària, i la setmana vinent també es començarà a subministrar la vacuna al personal dels hospitals de Manresa, els de la Fundació Althaia i al de Sant Andreu. Entre tots dos sumen més de 2.500 treballadors. Als centres d'Althaia, entre els quals hi ha l'Hospital de Sant Joan de Déu, n'hi hauria al voltant d'uns 2.000, als quals s'haurien de sumar els externs, mentre que a la Fundació Sant Andreu Salut de l'Hospital de Sant Andreu hi treballen unes 400 persones.

La vacuna no només la rebran els professionals sanitaris, sinó també tots els treballadors dels hospitals, com els de cuina, neteja, manteniment, informàtics i administració.

Un cop concretat el pla de vacunació als hospitals, a Althaia es va obrir una llista interna perquè els treballadors que volguessin la vacuna s'hi apuntessin. És voluntari. Fins divendres s'hi havien inscrit més d'un miler de persones, i la fundació espera que continuïn augmentant les peticions.

La campanya de vacunació als centres de la fundació assistencial i sanitària es durà a terme la setmana vinent, els dies 14, 15 i 16, de les 9 del matí a les 6 de la tarda. També arribarà a centres sanitaris de Berga i de Solsona.

El Departament de Salut subministrarà les vacunes necessàries en funció de la petició que es faci, mentre que l'administració del fàrmac anirà a càrrec de professionals d'Althaia amb el suport de responsables dels equips de vacunació de Salut, que ja fa dies que administren el medicament.

De fet, a Althaia es començarà a subministrar avui mateix a la residència de disminuïts físics del carrer dels Caputxins. És un centre que gestiona la fundació i que ha patit un dur confinament.