La xifra d'ingressats per covid a Althaia s'enfila i ja és de 120 persones. Es tracta d'una xifra menor als 284 que hi va haver simultàniament durant la primera onada però superior als noranta de la segona.

En les últimes 48 hores hi ha hagut quatre defuncions a causa de la covid-19 a la Fundació Althaia.

Amb aquestes, els centres assistencials de la ciutat arriben a les 335 víctimes mortals, de les quals 234 a Althaia i 101 a Sant Andreu.

En el que portem d'any 2021 han mort 11 persones pel coronavirus, totes elles a Althaia. Així que la situació actual és d'una víctima mortal diària de mitjana.

Pel que fa a l'Hospital de Sant Andreu, les darreres morts van ser comunicades el dia 29 de desembre i des de llavors no n'hi ha hagut cap i es manté la xifra de 101 defuncions, 37 d'elles durant la segona onada de l'epidèmia.

Els pacients que hi havia ahir ingressats en àrea covid-19 d'Althaia eren 120. Es tracta de la xifra més alta registrada de la tercera onada després que en la primera s'arribés als 284 ingressats simultàniament a Althaia i en la segona a noranta.

La dada acumulada des del març del 2020 d'altes de pacients ingressats és de 1.615.

Aquesta alta afectació del virus ha obligat Althaia a restringir encara més l'acompanyament dels pacients.

El fort increment de persones afectades per la covid-19 ingressades a hospitalització i a l'àrea de crítics de l'Hospital Sant Joan de Déu, que superen el centenar, i l'empitjorament de la situació epidemiològica obliga la Fundació Althaia a fer un pas més en les restriccions en l'acompanyament de pacients ingressats. Des del 5 de gener, cap malalt hospitalitzat pot estar acompanyat, excepte els infants, les mares durant el procés de part i els dies posteriors al naixement, i pacients que es troben en situació de delírium o en procés de final de vida.

L'objectiu és preservar la seguretat i la salut de les persones ingressades i dels professionals