En les últimes 48 hores hi ha hagut quatre defuncions a causa de la covid-19 a la Fundació Althaia.

Amb aquestes, els centres assistencials de la ciutat arriben a les 335 víctimes mortals, de les quals 234 a Althaia i 101 a Sant Andreu.

En el portem d'any 2021 han mort 11 persones pel coronavirus, totes elles a Althaia. Així que la situació actual és d'una victima mortal diària de mitjana.

Pel que fa a l'Hospital de Sant Andreu, les darreres morts van ser comunicades el dia 29 der desembre i des de llavors no n'hi ha hagut cap i es manté la xifra de 101 defuncions, 37 d'elles durant la segona onada del'epidèmia.

Els pacients que hi ha avui ingressats en àrea covid-19 d'Althaia són 120. Es tracta de la xifra més alta registrada de la tercera onada després que en la primera s'arribés als 284 ingressats simultàniament a Althaia i a la segona a noranta.

La dada acumulada des del març del 2020 d'altes de pacients ingressats és de 1.615.

Aquesta alta afectació del virus ha obligat Althaia a restringir encara més l'acompanyament dels pacients.

El fort increment de persones afectades per la covid-19 ingressades a hospitalització i a l'àrea de crítics de l'Hospital Sant Joan de Déu, que superen el centenar, i l'empitjorament de la situació epidemiològica obliga la Fundació Althaia a fer un pas més en les restriccions en l'acompanyament de pacients ingressats. Des del 5 de gener, cap malalt hospitalitzat pot estar acompanyat, excepte els infants, les mares durant el procés de part i els dies posteriors al naixement, i pacients que es troben en situació de delírium o en procés de final de vida.

L'objectiu principal és preservar la seguretat i la salut de les persones ingressades i dels professionals que les atenen. També per evitar brots intrahospitalaris que poden posar en perill la vida dels pacients i la pròpia activitat assistencial, comprometent la capacitat del sistema sanitari per donar una resposta adequada als pacients que requereixen atenció mèdica.