La Marató de Donants de Sang de Catalunya es va tancar divendres passat al vespre amb 9.450 donacions de sang, 124 de les quals a la seu fixa del Banc de Sang a l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia de Manresa. Això ha permès recuperar les reserves de sang, que havien baixat durant les últimes setmanes. Des del divendres 8 de gener, quan va començar la marató, fins a aquest divendres, 9.450 persones han donat sang a Catalunya, tant en els 13 espais ubicats als grans hospitals com en una cinquantena de campanyes mòbils.

Actualment hi ha sang a les neveres del Banc de Sang i Teixits per cobrir les necessitats dels hospitals durant els propers vuit dies, un nivell que encara no és òptim, però que millora la situació d'abans que s'iniciés la marató, quan només n'hi havia per a cinc dies.

Malgrat la coincidència de la marató amb la onada de fred i de neu a tot Catalunya i amb les restriccions del confinament municipal, els donants han reservat totes les 'butaques' disponibles i han posat de manifest, un cop més, el seu altruisme.

Per continuar incrementant les reserves, el Banc de Sang organitza campanyes durant tots els dies de la setmana. Les necessitats actuals dels hospitals fan que, de mitjana, es necessitin cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Com s'ha fet des de l'inici de la pandèmia, es manté la reserva de cita prèvia per donar sang als hospitals i a les campanyes en aquest web

Una marató de pel·lícula

La marató del 2021 ha deixat moltes imatges relacionades amb la temàtica de la campanya: el cinema. Hospitals i campanyes de donació han rebut durant tota la setmana els donants amb una catifa vermella i amb crispetes. A més a més, els donants han compartit a les xarxes socials les seves fotos i vídeos amb diverses frases inspirades en pel·lícules i relacionades amb la donació.