L'afectació de la tercera onada de l'epidèmia de coronavirus continua a l'alça als centres assistencials de Manresa. A Althaia i Sant Andreu hi ha hagut 12 morts per covid en una setmana. La setmana anterior van ser deu, la del 29 de desembre al 5 de gener, 5, i l'anterior, 6.

L'Hospital de Sant Andreu ha hagut de reobrir una unitat per a pacients procedents de residències.

L'Hospital de Sant Andreu ha informat que a data d’avui, dimarts 19 de gener, hi ha 33 persones ingressades a les unitats d’aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19.

El 12 de gener hi havia 24 persones ingressades a les unitats d’aïllament. Des d’aleshores:

  • 10 persones han ingressat.
  • 4 persones han mort.
  • 5 persones han estat alta a domicili.
  • 6 persones s’han negativitzat

Les dades acumulades a les unitats d’aïllament de l’Hospital de Sant Andreu des del

15 d’octubre són:

  • Xifra acumulada d’ingressos: 190
  • Xifra acumulada d’altes: 78 (7 a residència, 70 a casa i 1 alta hospitalària).
  • Xifra acumulada de defuncions: 43
  • Xifra de persones ‘negativitzades’: 50

L’Hospital de Sant Andreu és un centre d’atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l’hospital d’aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d’allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d’edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.

Pel que fa a la Fundació Althaia, a data d’avui les dades referents a l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2 són les següents:

  • Pacients ingressats en àrea Althaia COVID-19: 119
  • Defuncions (dada acumulada des del març del 2020): 242
  • Alta pacients ingressats (dada acumulada des del març del 2020): 1.705

Més llits a Sant Andreu

En aquest marc d'afectació de l'epidèmia, l’Hospital de Sant Andreu reobre una unitat Covid amb capacitat per a 17 llits.

D'aquesta forma el centre passa a tenir 44 llits per atendre pacients amb coronavirus. La capacitat es reparteix en tres units dins la zona d’aïllament de la planta 2.

L’increment d’ingressos de pacients amb covid-19 procedents de residències ha fet que l’Hospital de Sant Andreu torni a obrir, des d’avui, una unitat per atendre’ls. Es tracta de la Unitat 3A, amb una capacitat de 17 llits.

Això fa que l’Hospital de Sant Andreu passi a tenir 44 llits per atendre pacients amb coronavirus. Aquesta capacitat està repartida en tres units dins la zona d’aïllament de la planta 2.

Durant les últimes setmanes, l’Hospital de Sant Andreu només tenies dues unitats habilitades per a pacients covid, amb un total de 27 llits: la Unitat 4, amb capacitat de 14 llits; i la Unitat 3B, amb 13 llits.

D’altra banda, les altres tres plantes de l’hospital (1, 3 i 4) sumen un total de 110 llits en zones lliures de Covid-19, xifra que representa el 72% de la capacitat hospitalària.