Renfe va interposar el 2020 un miler de denúncies per intrusions per fer grafits, que segons fonts de la companyia són presents en un 80% dels combois de Rodalies. La neteja d'aquests trens, segons les mateixes fonts, va suposar un cost de 6,5 milions d'euros l'any passat i en total es van netejar 68.000 metres quadrats de superfície dels combois.

A més, la companyia assegura que cada tren ha estat pintat set vegades. Renfe ha lamentat que els grafiters "impedeixen a Renfe operar amb normalitat" ja que obliquen a alterar la programació dels recorreguts per organitzar la retirada de la pintada i deixar el tren immobilitzat més temps del previst, afectant totes les línies, incloent-hi la que connecta el Bages amb Barcelona i l'àrea metropolitana.

Renfe ha donat aquesta informació en un comunicat basat en la ironia assegurant que el col·lectiu grafiter "ajudarà a Renfe a netejar les pintades als trens de Rodalies" i demanava disculpes als viatgers. "Malauradament tota la informació anterior no se la creu ningú, el que sí és una realitat és la xacra que suposen els grafiters pels ciutadans i particularment pels serveis de Rodalies de Catalunya", afegeix la nota de premsa.