Usuaris i treballadors de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, la de Valldaura de Manresa, la Masia de Vacarisses i la de Casserres, han rebut aquest dimarts la segona dosi de la vacuna contra la covid, la que els ha d'immunitzar davant el virus.

La primera usuària a rebre la segona dosi a la regió sanitària central ha sigut Maria Jesús Pérez Barea, de la residència de Sant Joan. Passaven pocs minuts de les 9 del matí. Barea ha animat la població a vacunar-se per aconseguir la immunitat de grup. Ha manifestat que el primer que vol fer quan pugui sentir-se segura és passejar per l'entorn de la residència, tornar a veure la seva família i sobretot abraçar els qui estima.

També l'ha rebut la directora del centre, Judit Bujons, just quan es compleixen 21 dies que li administressin la primera dosi. Bujons ha explicat que després de la primera dosi no va tenir molèsties relacionades amb la vacuna i i s'ha mostrat satisfeta de la bona resposta entre usuaris i professionals perquè, ha dit, la campanya de vacunació és l'oportunitat de frenar els contagis.

Els equips de vacunació del Departament de Salut de la Regió Sanitària de la Catalunya Central han començat a administrar la segona dosi de la vacuna contra el Covid-19 a residències de Bages i Berguedà.

Aquest dimarts era previst que s'administressin 159 vacunes a residents de Sant Joan, Manresa, Vacarisses i Casserres, i a 89 professionals.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central hi ha tres coordinadores de vacunació que lideren diversos equips mòbils que es desplacen a residències i que col·laboren també amb la vacunació a professionals de primera línia, l'altre col·lectiu que s'ha prioritzat en aquesta fase de la vacunació.

Aquesta setmana també és previst que l'equip de vacunació de les comarques del Bages, Berguedà i Moianès, es desplaçi a la residència de la Font dels Capellans de Manresa, on el passat 27 de desembre es va dur a terme la primera vacunació a les comarques centrals. Leo Sánchez va ser la primera dona que va rebre la vacuna. També una de les primeres de Catalunya.

La setmana que ve també s'administraran les segones dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech a les comarques d'Osona, Anoia, Moianès i Solsonès.