La Fundació Althaia ha comunicat avui dues defuncions més a causa de l'epidèmia de coronavirus. Amb aquestes víctimes ja s'han produït 351 morts als centres assistencials de la ciutat, de les quals 244 a Althaia i 107 a Sant Andreu.

A data d’avui, les dades referents a l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la Fundació Althaia de Manresa són 118 pacients ingressats en àrea dedicada a la lluita contra la covid-19, 244 defuncions (dada acumulada des del març del 2020) i 1.714 altes a pacients ingressats.

Amb aquestes morts ja se n'han produït 27 durant els primers dies del 2021 en centres assistencials de la ciutat. És més d'una defunció al dia, el que dona idea de l'alta afectació de l'epidèmia.

La situació ha obligat la Fundació Althaia a fer un pas més en les restriccions en l'acompanyament de pacients ingressats i cap malalt hospitalitzat pot estar acompanyat, excepte els infants, les mares durant el procés de part i els dies posteriors al naixement, i pacients que es troben en situació de delírium o en procés de final de vida.

A Sant Andreu, ahir es va comunicar que l'increment d'ingressos de pacients amb covid-19 procedents de residències ha fet que el centre assistencial torni a obrir una unitat per atendre'ls. Es tracta de la Unitat 3A, amb una capacitat de 17 llits.