Els taxistes són un col·lectiu que està exposat al virus, i per aquest motiu prenen precaucions. Àlex Rodríguez, de Ràdio Taxi Manresa, ha posat una mampara de plàstic per minimitzar els riscos de contagi amb els clients que seuen al darrere, i que paguen a través d'un orifici en forma de cercle. «Tot ajuda. Malgrat i no ser obligatori posar-ne, hi ha clients que ho demanen perquè així se senten més segurs», explica aquest taxista, que fa quatre mesos que treballa a la ciutat i amb anterioritat ho feia a Santpedor.

Altres taxistes, tot i no portar mampara, també prenen precaucions i tenen gel hidroalcohòlic. «A part també porto mascaretes per si hi ha algun client que la té feta malbé, o se l'ha descuidat, en pugui disposar i posar-se-la», explica Ramon Casals. Precisament aquest taxista va fer fora del cotxe un grup de quatre joves perquè n'hi havia un que no es posava la protecció. «El vaig alertar que se la posés en més d'una ocasió, i en veure que no em feia cas, vaig dir que baixessin», explica. Es tractava d'una actitud que no va voler passar per alt perquè estava en joc la seva salut.

Altres taxistes porten bosses amb mascaretes per si el client en necessita, i així minimitzar els riscos.

D'altra banda, Juan Francisco Moral confessa haver-se infectat a l'estiu. «Vaig estar unes setmanes amb febre i molt mal de cap. De fet, tot i haver superat la malaltia, encara tinc mal de cap», explica. L'experiència el va fer més conscient de fins a quin punt estan exposats els taxistes i la necessitat de prendre mesures per evitar contagis. No és l'únic taxista de Manresa que ha estat positiu. El col·lectiu assegura que extremen precaucions per fer el servei amb garanties sanitàries.

Integritat física

Més enllà del risc de contagi, els taxistes que treballen de nit també estan en alerta per la seva integritat física. Tot i que no hi ha hagut cap incidència important darrerament, el president de Taxis Manresa assegura que el vehicle té un botó que el connecta al 112 per si necessités el serveis d'emergències. «Sobretot ho tinc per a les nits, ja que hi ha més sensació d'inseguretat», explica.