L'aturada econòmica també ha afectat de ple el sector del taxi, que actualment recapta el 70% menys del que ingressava abans de la pandèmia a la capital del Bages. Són dades de Taxis Manresa, una de les dues agrupacions del col·lectiu a la ciutat. La baixada és generalitzada en totes les franges horàries, però és especialment pronunciada a la nit, pel tancament de l'activitat econòmica i el toc de de queda.

Tot i que el nombre de serveis és variable, fa un any, entre les 12 de la nit i les 6 del matí, els taxistes solien portar entre 10 i 12 clients entre setmana, i actualment uns 4 o 5. «Les restriccions a la restauració i el fet que menys gent no va a visitar-se pel metge, si no és per afectacions relacionades amb la covid, són alguns dels factors que ens afecten directament», indica el president de Taxis Manresa, Juan Francisco Moral. També el confinament municipal fa mal al sector del taxi, en no poder portar clients de poblacions del Bages cap a Manresa, si no és per feina o per motius mèdics.

«Crec que, un cop passi tot, la recuperació serà lenta, perquè el que està passant té conseqüències a les butxaques de la ciutadania. I com que oferim un servei exclusiu, segur que molts pensaran a buscar alternatives abans d'agafar un taxi», explica un dels representants del col·lectiu a la ciutat.

Abans de l'arribada del virus, les nits dels divendres i dissabtes els taxistes podien fer sense cap problema entre 20 i 25 serveis. «Si tenies un mal dia a la feina o no podies treballar, podies pensar fer serveis durant el cap de setmana i recuperar-ho. Ara és impossible. Si perds un dia, el perds i punt», afirma Ramon Casals, que sol treballar a les nits.

Els taxistes consultats diuen que s'ha d'anar alerta tot el dia, però sobretot a la nit, per no ser estafats per alguns clients. «Alguna vegada ha passat que he portat algun client a algun lloc i m'ha dit que no tenia diners per pagar-me. És clar, això et fa sentir molt malament perquè notes que has perdut el temps i no n'has tret res. Per aquest motiu, sobretot ara que hi ha gent que ho passa malament econòmicament, cobrem abans de sortir. Així ens curem en salut», explica el president de Taxis Manresa. En tot cas, el sector del taxi se suma als que estan notant l'aturada de l'economia.