La doctora Maria Dolors Riera i Colom (Monistrol de Montserrat, 1956) rebrà el primer Premi Rosa Argelaguet i Isanta -Premi del Campus Manresa, un guardó creat recentment per reconèixer, promocionar i sensibilitzar el paper de les dones que han contribuït activament en alguna activitat d'investigació, de divulgació o de docència en l'àmbit de les cièn-cies, així com per recordar i reconèixer la figura de Rosa Argelaguet i Isanta, que va morir l'any passat de manera sobtada sent la directora de la UPC Manresa.

Enginyera de mines, enginyera industrial en l'especialitat metal·lúrgica i doctora d'enginyeria industrial, el jurat ha destacat de Maria Dolors Riera i Colom la seva trajectòria professional i la seva implicació en el territori i a despertar vocacions industrials entre les dones. Riera és titular d'universitat i ha realitzat tota la seva carrera a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on també ha tingut càrrecs de gestió.

La creació del premi es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics en el ple municipal del mes passat amb la voluntat d'atorgar-lo anualment al voltant de cada 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Per culpa de la covid-19 encara no s'ha fixat la data per a l'acte de lliurament. L'Ajuntament de Manresa n'informarà tan bon punt la pandèmia ho permeti.