A banda de l'estructura cúbica i del material que li donarà personalitat -a base de pedra i vidre-, un aspecte que definirà especialment l'Edifici Generalitat Catalunya Central serà la permeabilitat. Tindrà cinc entrades i sortides. Una d'elles serà al parc de la Seu, des d'on s'arribarà amb unes escales davant de l'absis del temple.

Tindrà dues entrades i sortides pel porxo situat al xamfrà del carrer de la Codinella amb el de Galceran Andreu (una que serà l'accés principal i l'altra que anirà directament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, que ocuparà una superfície útil de 537 m2 ); a la Baixada de la Seu n'hi haurà dues més: la coneguda dels antics jutjats -edifici que formarà part del nou complex- i una altra més avall. Finalment, hi ha la que donarà al Parc de la Seu foradant una de les parets de l'edifici dels antics jutjats, davant d'on es construirà una escala fins a l'absis de la basílica. El pati interior de l'edifici que, juntament amb el porxo més enfonsat serà un element molt definidor, generarà un passatge interior que, de manera esbiaixada, unirà l'entrada principal amb la sortida davant de la Seu.

La superfície total construïda serà de 7.083 m2 i el pressupost de l'obra, de 12,6 milions d'euros, IVA exclòs. Hi podran treballar 250 persones i tindrà un pàrquing subterrani amb 21 places amb accés per la via de Sant Ignasi. Ha d'entrar en funcionament el primer semestre del 2026. Els autors són la UTE formada per CDB Arquitectura i RFArq Arquitectos (vegeu-ne l'entrevista en l'edició del 12 de desembre de l'any passat).