Manresa ha començat els treballs per instal·lar els primers passos de vianants intel·ligents a la ciutat. El sistema, en funcionament en altres ciutats catalanes, consisteix en uns senyals verticals i balises de led en el paviment que s'il·luminaran quan detectin vianants mitjançant sensors de presència. El primer es col·locarà al carrer Francesc Moragas, a la cruïlla amb el carrer del Cos. Després s'implantarà un altre en l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

L'actuació forma part del projecte "Manresa a Pas Segur", seleccionat als Pressupostos Participatius de 2019 i que pretén reduir els atropellaments i sensibilitzar respecte de la velocitat i els passos de vianants. Aquesta setmana han començat les obres per instal·lar el primer i un cop enllestits els treballs, s'iniciaran els de l'accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

En paral·lel als nous passos de vianants i en el marc del mateix projecte, es col·locaran quatre radars pedagògics, que donaran la informació de la velocitat a la qual se circula i sense funcionalitat sancionadora. Dos es col·locaran a la carretera del Pont de Vilomara i els altres dos a les avingudes de les Bases de Manresa i dels Dolors.

Es preveu que tots aquests treballs durin unes quatre setmanes aproximadament.