Els avis de la residència Mutuam de Manresa van haver de ser evacuats a causa del fum de l'incendi que es va produir al voltant de 3/4 de 9 del vespre en un magatzem de la planta baixa de l'equipament. El pavelló de l'escola Oms i de Prat els va acollir mentre els Bombers extingien el foc i ventilaven la residència fins que els usuaris van poder-hi tornar al voltant de les 11 de la nit.

Tot i que l'afectació del foc no va ser molt greu, la quantitat de fum que es va acumular a l'interior va provocar que s'haguessin d'evacuar els 73 usuaris i els treballadors que es trobaven dins de l'edifici fins al pavelló poliesportiu de l'escola Oms i de Prat, situat a pocs metres de la residència. Els serveis d'emergències es van encarregar de traslladar les persones grans fins a l'Oms i de Prat mitjançant cadires de rodes o aixecant-los amb cadires convencionals mentre estaven tapats amb mantes. L'evacuació es va produir ràpidament però de forma escalonada, fins que la totalitat dels avis van arribar al pavelló al voltant de 2/4 de 10.

Ja al pavelló, els residents van ser atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que va comprovar que tots es trobaven bé, tot i que durant el desallotjament alguns usuaris també van ser atesos al carrer amb mantes i cadires de rodes. Únicament tres usuaris estaven derivats a Althaia en el tancament d'aquesta edició. Durant el desallotjament, algunes professionals de la residència que no estaven treballant van acudir al lloc dels fets per conèixer quina era la situació i atendre els usuaris que havien estat evacuats al pavelló.

El coordinador d'espais de l'Oms i de Prat va explicar a Regió7 com va viure la situació. «Estava a cinc minuts de tancar i anar a casa i llavors he vist les llums de les sirenes i he sortit. Quan he vist què estava passant, he ofert el pavelló i el pati de l'escola a la Policia Local, hem obert i s'ha coordinat l'entrada dels avis. Estan espantats però es troben bé», va afirmar cap a les 10 de la nit, quan la situació ja estava controlada.