Unes 25 persones han protestat aquest diumenge a la tarda a la plaça Major de Manresa per denunciar "assetjament" per part dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local a joves extutelats per Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència -DGAIA- de la Generalitat. En l'acte hi han participat els mateixos nois, que hi han plantat tendes de campanya, i membres de l'Associació de Dones Marroquines Al Noor.

Les responsables de l'entitat que ha organitzat la protesta porten a terme a la capital del Bages i un treball solidari cap aquests nois, joves sense recursos i en una situació irregular. Denuncien tracte discriminatori i amenaces per part de la policia, i asseguren que agents dels cossos policials porten a terme "dispositius desproporcionats contra els joves, detencions irregulars" i fins i tot "pallisses", segons el manifest de la protesta. Per aquest motiu els joves exhibien una pancarta denunciant l'actitud dels Mossos d'Esquadra.

L'associació convocant de l'acte rehivindicatiu també critica l'actitud de l'Ajuntament de Manresa. Concretament afirmen que l'ens municipal "mira cap a una altra" davant les actuacions policials i consideren que hi ha "falta de compromís" per millorar la situació dels joves. L'entitat fa especial referència al cas d'un noi detingut per la Policia Nacional el 2 de febrer, al que esperaven que jutge l'enviés al Centre d'Internament d'Estrangers. Ahir al vespre, la campada continuava a la plaça Major.