Ciutadans ve denunciar la manca de places de residències per a gent gran a Manresa i també al conjunt de Catalunya en un acte electoral que va comptar amb la participació de la número 10 de la candidatura a les eleccions al Parlament, Isabel Martínez. La candidata va posar la ciutat com a exemple de la deixadesa de funcions del govern de la Generalitat de Junts per Catalunya i Esquerra.

Martínez, acompanyada pel regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa Miguel Cerezo, van visitar l'única residència pública de la ciutat, la de la Font dels Capellans. Van destacar que a més a més actualment està sent afectada per obres de nous traçats urbanístics» que poden fer que perdi part de la seva propietat, en referència a la construcció de l'avinguda dels Països Catalans que hi passa arran.

Resolució al Parlament

Durant la seva estada a Manresa Martínez va explicar que la manca de places de residències no és un fet exclusiu de Manresa, sinó que ho pateixen molts altres municipis. Va recordar que el grup polític va presentar una proposta al Parlament que va rebre el suport de tots els partits perquè s'augmentessin les places públiques a Manresa. També les de centres de dia, habitatges tutelats així com millorar les prestacions econòmiques que «permetin millorar els serveis i les ratios de personal».

La iniciativa també contemplava millorar els mòduls econòmics i garantir millores laborals pels professionals del sector de la dependència. La resolució aprovada al Parlament instava a posar en marxa el pla juntament amb l'Ajuntament de Manresa.

Un any després que s'aprovés la resolució no s'ha fet res, va denunciar Martínez. «No podem continuar així. Catalunya necessita que es posin en marxa polítiques útils pels seus ciutadans», va declarar. Així mateix va afirmar que «el benestar de la gent gran i la garantia d'una atenció adequada i suficient és un compromís ferm i un objectiu primordial que adquirim enfront els qui es descoratgen quan la Generalitat incompleix els seus compromisos».

Martínez va continuar ahir la seva campanya al Bages i va visitar empreses vitivinícoles d'Artés, un sector especialment castigat per la covid. Martínez va assegurar que són «supervivents».

Habitatge i mobilitat

Martínez ja va fer campanya a Manresa la setmana passada juntament amb la diputada Susana Beltran. Es van entrevistar amb l'associació de dones Al Noor i amb responsables de la comunitat xinesa.

També van fer campanya a la capital del Bages la secretària general de Ciutadans i candidata al Parlament, Marina Bravo, i el número 4 de la llista, Joan García. Van visitar el Centre Històric i van anunciar la proposta de tirar endavant una llei de barris i una llei «antiocupació».

Bravo va ser molt crítica amb les polítiques de mobilitat del Govern català. «Des de la Generalitat, els governs nacionalistes i separatistes sempre s'ha volgut aprofitar del descontentament de la ciutadania en temes com els retards del tren o bé els peatges, però mai no han aprofitat les seves competències o le seves relacions amb el govern central» per posar-hi remei, va dir.