120 persones van participar a la 4a Jornada Parlem de les Escoles Públiques de Manresa, organitzada per la Xarxa de Famílies de les Escoles Públiques de Manresa (XAFEP). Entre d'altres, va servir per posar en valor la riquesa que aporta la diversitat cultural a les escoles. Es va fer online, amb prop d'un centenar de connexions.

L'obertura de l'acte va anar a càrrec de l'Albert Ramírez Sunyer, inspector d'Educació a la Catalunya Central, que va explicar el treball desenvolupat els darrers tres anys per la Comissió d'Estudi de la Situació de Segregació Escolar a Manresa. Seguidament, Jordi Collet Sabé, professor titular de sociologia de l'educació de la UVic, va parlar de «Segregació escolar i equitat educativa a Manresa». Va esmentar les competències interculturals que desenvolupen els infants que estudien en escoles heterogènies, sent l'oposat al que passa amb els infants de les escoles sense diversitat, que creixen en una bombolla homogènia que no existeix en el context social actual.

La primera part de la jornada el va tancar un torn obert de paraula i un debat en què es va aprofundir en algunes de les qüestions exposades pel ponent i es van resoldre dubtes relacionats amb la preinscripció escolar. La segona part, enfocada a establir un espai informal de trobada entre les famílies, es va desenvolupar a través d'un mapa interactiu que els va permetre accedir a les sales de les escoles i establir un contacte directe amb famílies que col·laboraven en la jornada amb infants escolaritzats.

La jornada online s'orientava a donar a conèixer les escoles públiques de la ciutat de cara a la preinscripció. Va tenir un 22% més de participació que l'anterior edició.