La presència d'Oriol Junqueras i Raül Romeva aquest dimecres a la tarda al Passeig de Pere IIIha agafat per sorpresa a moltes persones que s'han topat amb els líders d'ERC fent una caminada pel centre tot aprofitant que eren a la ciutat per fer un míting electoral. Segons ha explicat el propi Junqueras a Regió7, feia uns 4 o 5 anys que no trepitjava el Passeig i Sant Domènec.

Cap a 1/4 de 7, el president d'ERC i Raül Romeva s'han trobat davant de Crist Rei amb l'alcalde de Manresa, el també republicà Marc Aloy; Laura Vilagrà, número 2 de la llista d'ERC; i Ferran Estruch, alcalde de Cardona. D'allà, el grup ha iniciat una caminada pel centre de la ciutat.

Junqueras, pres a Lledoners per la sentència del Procés tot i que ara amb possibilitat de sortir pel tercer grau, ha recordat que les seves últimes estades a Manresa van ser per acudir a la FUB per feina, unes sortides que la pandèmia va obligar a aturar.

Poc abrigat, el republicà s'ha anat trobant amb molta gent que l'ha saludat i ell els ha respost donant-los ànims i records. "Apreteu", anava repetint Junqueras, que també lamentava que cal aprofitar el temps perquè els "tornaran a tancar".

A la plaça Major, Pere Aragonès, cap de llista i vicepresident en funcions de president, s'ha afegit al grup i junts han assistit a la interpretació diària del Cant dels Ocells. Després dels crits d'independència, Junqueras ha agraït als presents la seva lluita: "No sé què dir", ha afirmat, i s'ha continuat fent fotos amb les persones que li han demanant.

Petició a Illa d'aclarir si es va vacunar aprofitant que era ministre

La sala Els Carlins ha estat l'escollida per acollir el míting d'ERC. Durant l'acte, Junqueras ha criticat que Salvador Illa, candidat del PSC i exministre de Sanitat al govern de Madrid, es negués a sotmetre's a una PCR abans del debat de TV3. "Per què es va negar a fer una PCR abans del debat que havia de garantir la salut dels altres candidats i dels treballadors? Va aprofitar el càrrec de ministre per vacunar-se?", ha preguntant el republicà, per afegir a continuació, "Ho hem de saber abans de votar".